Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Παντελεήμονα καταγράφει την αγωνιστική του παρουσία από το 1926. Ο Μ.Γ.Σ. ΑΡΗΣ Παντελεήμονα είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιρικός σύλλογος του Νομού Κιλκίς και ιδρυτικό μέλος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς με αριθμό μητρώου 4 και αριθμό μητρώου Ε.Π.Ο. 565.
         Ιδρύθηκε το 1926 από κατοίκους του χωριού που η αγάπη τους για το άθλημα του ποδοσφαίρου και γενικότερα για τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό ξεπέρασε τις δυσκολίες της εποχής δημιουργώντας έναν σύλλογο που μέχρι και σήμερα παραμένει άρρηκτα δεμένος με το χωριό. Σημαντική, στο ξεκίνημα της ομάδας, ήταν η συμβολή του αείμνηστου Ελευθεριάδη Δημήτριου (Μίμη) πρόσφυγα από τον Πόντο ο οποίος πριν μετοικήσει στο χωριό και αγωνιστεί στον
Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα κατοικούσε στην Θεσσαλονίκη και αποτελούσε μέλος της ομάδας του Α.Σ. ΑΡΗ αγωνιζόμενος στην θέση του τερματοφύλακα.
         Λίγα χρόνια μετά η ομάδα του
Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα εντάσσεται στην δύναμη της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, καθώς προερχόταν από την πάλαι ποτέ κοινότητα της Νέας Σάντας που αυτή υπαγόταν στον Νομό Θεσσαλονίκης, στην οποία παρέμεινε και μετά την ίδρυση του Νομού Κιλκίς το 1935 καθώς αυτός απέκτησε δική του Ε.Π.Σ. αργότερα, το 1960.
         Από το 192
6 έως και το 1955 η ποδοσφαιρική ομάδα του
Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα αρκέστηκε σε φιλικές αναμετρήσεις δίνοντας αγώνες, εντός και εκτός έδρας, με ομάδες του Νομού Κιλκίς όπως τον ΑΡΗ Κιλκίς, την Α.Ε. Κιλκίς, τον Μέγα Αλέξανδρο Κιλκίς, ομάδες που πρωταγωνίστησαν στον χώρο του Κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου έως και το τέλος της δεκαετίας του ΄50, τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ Νέας Σάντας, τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ Αμαράντων αλλά και με ομάδες άλλων νομών, όπως της Ημαθίας (Μακροχωρίου), Φλώρινας (Ράχωβας και Αμμοχωρίου), Θεσσαλονίκης (Μέγα Αλέξανδρο, Π.Α.Ο. Διοικητηρίου, Α.Ο.Κ. Αγίου Αθανασίου, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΡΑΥΝΟ Κολχικού κ.α.), προσκεκλημένη από αυτές σε πολλές περιπτώσεις καθώς η φήμη της ομάδας ήταν γνωστή σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Αξιοσημείωτο για την εποχή είναι το ότι διατηρούσε και δεύτερη ομάδα μικρότερων ηλικιακά ποδοσφαιριστών (εφηβική) σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και με ένα βιβλίο ταμείου που διασώζεται από το 1936.
         Στις 20 Ιανουαρίου του 1952 στα πλαίσια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης καταρτίστηκε προσωρινή διοίκηση με σκοπό την διενέργεια εργασιών για την αναγνώριση του σωματείου, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ το πρώτο καταστατικό με τις ιδρυτικές υπογραφές και των 28 παρευρισκόμενων σε αυτήν. 
         Την περίοδο 1955-56 η ομάδα πήρε για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα του Νομού Κιλκίς με διοργανώτρια την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας μαζί με τον ΑΡΗ Κιλκίς, την Α.Ε. Κιλκίς, τον Μέγα Αλέξανδρο Κιλκίς, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Πολυκάστρου και τον ΕΘΝΙΚΟ Αξιούπολης με τον ΑΡΗ Κιλκίς να κατακτά τον τίτλο του υπέρ-πρωταθλητή. Μέχρι την περίοδο 1961-62 αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία ενώ στο διάστημα αυτό συναντήθηκε και με αρκετές ομάδες σε φιλικές αναμετρήσεις εκτός Νομού Κιλκίς όπως με την ΑΤΛΑΝΤΙΣ Θεσσαλονίκης, τον ΕΘΝΙΚΟ Καλαμαριάς, την Β' ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. κ.α.   
        Την 31η Ιουλίου του 1960 συμπεριλαμβάνετε στο 47ο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ του Ο.Π.Α.Π. της περιόδου 1959-60 αγωνιζόμενος σε αγώνα κατάταξης για την πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Νομού Κιλκίς καθώς ισοβάθμησε με την ομάδα του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Νέας Σάντας στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Στον κατατακτήριο αυτό αγώνα που διεξήχθη στο ουδέτερο γήπεδο του ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ στη Θεσσαλονίκη επικράτησε με σκορ 2-1
με τέρματα των Αρίστου Φουντουκίδη και Χαράλαμπου Καραχρυσάφη και ανεδείχθη πρωταθλητής της περιφέρειας Κιλκίς. Ένα μήνα μετά στις 4 Σεπτεμβρίου του 1960 συμπεριλαμβάνετε εκ νέου σε δελτίο του Ο.Π.Α.Π., στο πρώτο της περιόδου 1960-61, αγωνιζόμενος εκτός έδρας με την ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ευρωπού, στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για τον τίτλο του υπέρ-πρωταθλητή του Νομού Κιλκίς, όπου ηττάται με 3-2 σκορ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στον συγκεκριμένο αγώνα οι συνθήκες διεξαγωγής του ήταν τέτοιες που ο διαιτητής ολοκλήρωσε την αναμέτρηση υπό τις πιέσεις του επίσημου παρατηρητή του Ο.Π.Α.Π. που βρισκόταν όπως είθισται στο γήπεδο. Στην δεύτερη αναμέτρηση, αυτή τη φορά εντός έδρας, στις 11 Σεπτεμβρίου 1960 η ομάδα του Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα καταφέρνει να νικήσει με σκορ 1-0 και καθώς οι ομάδες είχαν από μια νίκη και ισοβάθμησαν και στα τέρματα με 3-3 οδηγήθηκαν και σε τρίτη αναμέτρηση. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1960 στο ουδέτερο γήπεδο του ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ευρωπού νικά τον Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα με 4-3 σκορ και στέφετε υπέρ-πρωταθλήτρια.
         Μέχρι και τη δεκαετία του
΄60, παράλληλα με την ποδοσφαιρική ομάδα, ο σύλλογος διατηρούσε και Μουσικό-Θεατρικό τμήμα γι΄ αυτό και έχει τον τίτλο ''Μουσικογυμναστικός''. Η έντονη δραστηριότητά του με παραστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με μεταφερόμενη θεατρική σκηνή, κοστούμια, σκηνικά αλλά και συνοδευτική ομάδα μουσικών αποτέλεσε την πολιτιστική έκφραση του χωριού για πολλά χρόνια.
        Από το 1964 μέχρι και το 1977 ο
Μ.Γ.Σ. ΑΡΗΣ Παντελεήμονα δεν συμμετείχε στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Αρχικά ...διότι δεν τύγχανε κατανοήσεως από μέρους της Ε.Π.Σ. Κιλκίς..., όπως αναφέρετε σε επίσημη ανακοίνωσή του, ενώ στη συνέχεια η μεταναστευτική περίοδος αλλά και η επταετία της χούντας στην Ελλάδα ήταν οι λόγοι της μη συμμετοχής της ομάδας στα πρωταθλήματα. Το 1978 επανιδρύεται με πρόεδρο τον αείμνηστο Γρηγόριο Φουντουκίδη και έκτοτε αγωνίζεται σε όλες τις κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων.
        Την αγωνιστική περίοδο 1981-82 κατακτά το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της Γ΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κιλκίς,
με τότε πρόεδρο τον αείμνηστο Δημητριάδη Χαράλαμπο, όπου αγωνιζόταν για τέσσερις περιόδους μετά την επανίδρυσή του. Το 1983-84 αγωνίζεται εκ νέου για μια αγωνιστική περίοδο στην Γ΄ κατηγορία και έκτοτε, με μια εξαίρεση αυτής της περιόδου 1987-88 όπου αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κιλκίς, αγωνίζεται στην Β΄ κατηγορία. Το 1990 του απονέμεται το Κύπελλο ήθους της Ε.Π.Σ. Κιλκίς, μια τιμητική διάκριση που ελάχιστες ομάδες έχουν κατακτήσει. Το 1998 η Ε.Π.Σ. Κιλκίς βραβεύει τον σύλλογο για την πολύτιμη προσφορά του στο Κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο.
         Η πορεία του συλλόγου από τις αρχές τις δεκαετίας του ΄90, στη Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κιλκίς, έως και την περίοδο 2006-07 με την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα της περιόδου αυτής χαρακτηρίζεται ως στάσιμη αλλά και σταθερή.
       Σημαντικότερες μορφές του συλλόγου, στην μακρόχρονη ιστορία του, μπορούμε να αναφέρουμε τον αείμνηστο Ελευθεριάδη
Δημήτριο (Μίμη) τερματοφύλακα ο οποίος σε νεαρή ηλικία αγωνιζόταν στον Α.Σ. ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, τον αείμνηστο Φουντουκίδη Αριστοτέλη (Αρίστο) όπου εκτός από τον
Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα όπου διατέλεσε και προπονητής αγωνίστηκε και στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς, Μ.Ε.Ν.Τ., Π.Α.Ο.Κ. και τον Νικολαΐδη Παντελή όπου εκτός από τον Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα όπου διατέλεσε και προπονητής αγωνίστηκε και στον ΠΟΝΤΙΑΚΟ Νέας Σάντας, Π.Α.Ο.Κ. (ερασιτέχνη), Μ.Ε.Ν.Τ., ΔΟΞΑ Περιστερίου, ΜΑΝΔΡΑΪΚΟ Μανδρών και ΑΣΤΡΑΠΗ Μεσαίου.
       Την κιτρινόμαυρη φανέλα του Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα φόρεσαν και πλήθος άλλων ποδοσφαιριστών που το αναμφισβήτητο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο έκανε την ομάδα να υπερηφανεύεται γι΄ αυτούς, ενώ στην πορεία των ετών σε διοικητικό επίπεδο γνώρισε πλήθος ανδρών που η αγάπη τους για τον σύλλογο ήταν ο αέρας που φούσκωνε τα πανιά στο ταξίδι που συνεχίζεται έως και σήμερα.
Ανάμεσά τους οι Φουντουκίδης Γρηγόριος, Φουντουκίδης Διονύσιος, Χονδρόπουλος Θεόδωρος, Χονδρόπουλος Κωνσταντίνος, Γεωργιάδης Μιχαήλ, Παναγιωτίδης Παύλος, Παπαδόπουλος Ιωάννης και Σταλίδης Αβραάμ.  
         Από τους νεότερους ποδοσφαιριστές αυτός που διακρίθηκε ιδιαίτερα, φτάνοντας μέχρι και την καταξίωση σε εθνικές κατηγορίες, είναι ο Χονδρόπουλος Ηλίας όπου εκτός από τον Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα όπου διατέλεσε και προπονητής αγωνίστηκε και στον ΠΟΝΤΙΑΚΟ Νέας Σάντας, Α.Ο. Κιλκισιακό και Α.Ο. Σύρου.
         Μετά από περίπου 60 χρόνια την κιτρινόμαυρη φανέλα του Α.Σ. ΑΡΗ Θεσσαλονίκης φόρεσε ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του Μ.Γ.Σ.
ΑΡΗ Παντελεήμονα. Ο λόγος για τον Ψειρίδη Βασίλειο ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής (και δυο φορές πρωταθλητής Ελλάδος) της ερασιτεχνικής ομάδας του Α.Σ. ΑΡΗ
Θεσσαλονίκης από το 1986 έως και το 1988.
        Τα δυο τελευταία γεγονότα που σημάδεψαν την νεότερη ιστορία του Μ.Γ.Σ.
ΑΡΗ Παντελεήμονα είναι η επιστροφή του για μια αγωνιστική περίοδο το 1987-88 στην Α' κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κιλκίς με τότε πρόεδρο τον Γεωργιάδη Μιχαήλ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, που συνοδεύτηκε και με άνοδο, την περίοδο 2013-14 με πρόεδρο την Καλαϊτζίδου Μαρία.
        
Δυστυχώς από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και έπειτα από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας της η ομάδα του Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα δεν συμμετέχει στις διοργανώσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κιλκίς